Luni - Duminică: 08:00 - 22:00
contact@resurse-petreceri.ro
Cat timp plutesc baloanele cu heliu?

Cat timp plutesc baloanele cu heliu?

Cat timp plutesc baloanele cu heliu?

In ultimii ani foarte des sunt folosite ca elemente pentru decor sau la sedintele foto de la petreceri si evenimente, baloanele umflate cu heliu.

Organizati un botez, prima petrecere la 1 anisor, doriti sa va colorati petrecerile aniversare sau aveti un majorat sau o nunta? Baloanele cu heliu au mare efect atat pentru decorul care devine mai viu cat si pentru atmosfera creata.

De multe ori cand clientii suna si doresc sa faca comanda pentru baloane cu heliu, realizez ca nu sunt informati cu privire la durata de plutire a baloanelor. Am impresia ca isi imagineaza ca acestea rezista cu zilele, fara nici o problema.  Tare as vrea sa inteleaga ca baloanele obijnuite, din latex, umflate cu heliu, in mod normal plutesc in aer in jur de 8 – 12 ore. (in functie de calitatea baloanelor din latex sau marimea lor, sau chiar in functie de sfoara cu care sunt legate)

Ce se intampla de fapt  atunci cand umflam baloanele cu heliu?

heliul este un gaz foarte fin si in timp „iese” prin porii balonului de latex.

Heliul este un gaz incolor (fara culoare), inodor (fara miros) si insipid (fara gust). Inhalat in cantitati mici, timbrul uman vocal se subtiaza. De ce se subtiaza vocea cand inhalez heliu este articolul care vorbeste pe larg despre acest subiect.
Heliul se gaseste din abundenta in Cosmos, insa pe Pamant este destul de greu de gasit. Heliul este cuprins în gaze naturale, în concentrații mici (maxim 7 procente din volum), de unde se extrage industrial, printr-un proces de separare la temperaturi scăzute, denumit distilare fracțională.
Fiind un gaz rar, heliul este foarte scump si ca urmare, baloanele cu heliu au un pret pe masura. Mai ales atunci cand optati si pentru calitatea baloanelor sa fie buna, baloanele cu heliu nu au cum sa fie foarte ieftine.

Exista mai multe  variante pentru a prelungi timpul de plutire al baloanelor cu heliu. Cea mai des intalnita varianta este folosirea unui gel special pentru baloane cu heliu.
Putem folosi Ultra Hi Float, un gel special creat pentru decoratorii cu baloane; gelul nu este toxic, nu irita, nu este coroziv, se dizolva in apa si este biodegradabil. Pe siteul producatorului, gelul este prezentat ca fiin foarte asemanator cu adezivul de pe spatele timbrelor postale. Tot pe siteul producatorului, gelul Ultra Hi Float este recomandat pentru orice balon de latex si prelungeste timpul de plutire pentru baloanele cu heliu pana la de 25 de ori fata de baloanele fara gel.

De asemenea, puteti opta pentru a umfla baloane din folie sau sa folosim spray fixativ care se pulverizeaza pe balon dupa ce este umflat.

 

Daca doriti ca baloanele cu heliu comandate sa fie mai ieftine, se poate acest lucru, comandand un pachet de servicii unde baloanele sunt oferite gratuit sau comandand un numar mai mare de 50 de baloane.

Asadar,daca optati ca baloanele pentru evenimentele dumneavoastra sa fie tratate cu gel pot ajunge sa pluteasca pana la 3 zile, (fata de cateva ore in cazul baloanelor din latex netratate, umflate cu heliu).

Ideal ar fi sa folosim gel in special in cazul petrecerilor lungi, ce se desfasoara pana dimineata – petreceri de Craciun si Revelion, petreceri de firme sau de lansare produse/ branduri; dar si in cazul petrecerilor de copii, unde, de cele mai multe ori copii doresc sa plece cu baloanele. Ar fi o mare dezamagire pentru ei sa nu ajung cu ele acasa plutind.

Pentru detalii si comenzi, va stam la dispozitie

 

Comentarii