Istoria Pinatei redata de Resurse de Petreceri

Istoria Pinatei

Ne propunem sa petrecem si sa ne distram de fiecare data cu Pinata party!

Unul dintre jocurile noastre preferate de la petreceri este jocul cu piñata, o tradiție distractivă ce provine din Mexic… Deși mulți petrecareti sunt familiarizați cu acest joc (fie in varianta clasica a jucariei de magar sau stea, fie cea cu sfori), mulți nu știu cu adevărat istoria acesteia.

Iată o scurtă istorie a piñatei, ce este, de unde provine și cum a ajuns sa ne placa atat de mult sa ne distram cu ea atat la petreceri aniversare pentru cei mici cat si la majorate sau chiar, nunti…Istoria Pinatei

Ce este o pinata

O piñata este un recipient sub diferite forme (magar, stea, bile personalizate), adesea facute din papier-mâché (ziar + aracet), carton, materiale pentru olărit sau stofă; jucaria  este viu colorata, decorata cu hartie creponata sau hartie de matase + o multime de alte accesorii (panglici, stikere, sclipici, etc.) Ea este goala inantru, ulterior in functie de intrebuintare, este umpluta cu mici jucării, dulciuri si/ sau bomboane, sau ambele, accesorii si alte surprize, fructe, provocari, mesaje și apoi sparta ca parte a unei ceremonii sau sărbători. 

Istoria Pinatei

Piñatele sunt frecvent asociate cu Mexicul. Dar Istoria piñatei poate fi de fapt datată cu istoria chineză, când cifrele de hârtie erau umplute cu semințe și rupte ca o modalitate de a aduce noroc. Se crede că Marco Pollo a văzut această sărbătoare în China și a readus-o în Italia. În cultura italiană a fost numita ” pignatta”, sau „oală fragilă”, iar piñatele au fost utilizate în mod obișnuit în prima duminică în împrumut, când avea să fie organizată o festă numită „Dansul Piñata”. De-a lungul timpului, piñata a început să devină din ce în ce mai decorativă, pe măsură ce oamenii au început să o acopere în panglici și țesături ca parte a sărbătorii.

 

În secolul al XVI-lea, misionarii spanioli veniți în America de Nord au folosit piñatele viu colorate pentru a atrage convertiți la ceremoniile lor. Cu toate acestea, mayașii aveau deja o tradiție similară, în care loveau ghivece, acoperite cu pene, cu un băț, pentru a elibera mici comori în interior. Acești oameni, cunoscuți pentru marea lor dragoste pentru sport, au jucat un joc în timp ce loveau versiunea lor de piñata, acoperindu-și ochii și lovind oala în timp ce era suspendat cu o sfoară.

 

Împreună, aceste două tradiții s-au reunit pentru a forma piñata pe care mulți o cunosc astăzi – piñatele colorate, decorative, din hârtie, care sunt populare la petrecerile de astăzi. În timp ce obișnuiau să aibă mult mai mult simbolism religios, astăzi sunt folosite mai mult pentru sărbători și zile de naștere. Desi există multe tipuri și stiluri diferite de a crea piñata, majoritatea copiilor adora sa aiba piñata în formă de desene animate la petrecerile lor, alții prefera pinata sub formă de oameni/personaje 3 D, fructe sau obiecte de zi cu zi. În Mexic, piñatele în formă de stea sunt populare în preajma Crăciunului.

Alege o pinata party pentru petrecerea sau cadoul tau!

Ne plac piñatele și pentru acest motiv Resurse de Petreceri a inceput sa creeze pinate in inima Ardealului, la Cluj- Napoca. Oferim pinata atat inclusa in pachetele de petrecere sau kids corner  cat si ca si produse in magazin, cadouri distractive pentru clienții noștri. Acestea sunt pinata clasica care se sparge cu batul sau cu o lingura de lemn, accesorii – mici jucarii de pus in pinata, bat de lovit pinata, provocari sau ravase de pus in pinata sau chiar un kids pentru decorat pinata

Speram ca v-a placut Istoria Pinatei

 

 


Comentarii

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată.