Perfectionare animatori – ateliere de creatie la petreceri

ateliere de creatie la petreceri

Munca de animator la petreceri si evenimente reprezintă o modalitate de relaționare cu publicul mic si mare, folosindu-se de activități precum jocuri de grup, jocuri de comunicare, improvizatie, intreceri si dansuri. Pentru aceasta animatorul trebuie să cunoască și să aplice diverse metode și tehnici de animație în grup, fără să neglijeze însă relația individuală cu copiii de diferite varste.

Sunt evenimente sau petreceri unde putem imbina foarte bine jocurile antrenante, dansurile cu activitatile statice precum atelierele de crafturi. O petrecere tematica, o campanie sau un eveniment unde copiii pot sa creeze cu manutele lor jucarii din materiale reciclate, felicitari, tablouri, instrumente muzicale, amintiri cu amprente si nu numai…
Un atelier foarte indragiti de copii la evenimente este atelierul de lucru manual . Animatorii le pot pune la dispozitie o multime de materiale de papetarie (lipici, diferite tipuri de hartie, sclipici, foarfece, creioane, pompoane, sarmulita pufoasa, cartoane, stickere etc.), obiecte reciclate si idei dupa care copiii pot lucra minute in sir precum furnicile impreuna….

Propunem intalniri de perfectionare animatori la care tinerii interesati de munca amuzanta cu copiii doresc sa afla cateva secrete magice cu care se pot juca copiii si stand la masute sau pe jos.

Pe parcursul a 3 ore putem invata impreuna mai multe exemple de crafturi, pe care, ulterior le putem propune copiilor in cadrul petrecrilor si evenimentelor, adaptandu-le la tematicile evenimentelor sau la dorintele clientilor.

Cui ne adresam cu workshop-ul nostru:

 • animatorilor socioeducativi, tinerilor animatori pentru copii care doresc sa invete ceva nou sau se perfectioneze;
 • cadrelor didactice, (educatoare sau invatoare care doresc sa foloseasca joaca aceasta ca metoda ulterioara de descoperire la clasa)
 • de ce nu, parintilor care vor sa invete o altfel de joaca distractiva pe care ulterior sa o realizeze si cu copiii lor.

La finalul cursului participantii  vor :

 • sti sa realizeze cel putin 5 exemple simple de crafturi pe care le putem realiza cu copiii la petreceri, evenimente sau acasa;
 • capacitatea de implementatre a activităților de animație într-un spațiu favorabil și securizant
 • vor sti sa adapteze materiale simple la o activitate de lucru manual cu copiii;

Metodologie folosita

Prezentări, dezbateri, discuții de grup, jocuri de rol, exerciții,lucru manual propiu-zis
Evaluarea practică se va realiza prin simulări și feed back in urma activitatii

Certificare finală:

În urma absolvirii participanții vor obține ADEVERINTA DE PARTICIPARE la training de Crafting

Program workshop:

 • joc de cunoastere si introducere
 • propunere, pe rand, crafturi
 • munca in echipa – evaluare activitate
 • pauza
 • propunere, pe rand,  idei de crafturi
 • munca in echipa – evaluare activitate

Atelierul poate fi realizat si adaptat la o anumita tematica (crafturi de pasti, de Valentine-s day, de Halloween, atelier de creatie de Craciun, etc. sau la tematici de tematic animversare (crafturi la petrecerea cu eroi, crafturi la petreceri cu printese, Minnie Mouse, etc.)

Durata cursului: 3 ore

Preț: 40 RON

Comentarii

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *