Luni - Duminică: 08:00 - 22:00
contact@resurse-petreceri.ro
Bradul, un simbol pentru sarbatoarea Craciunului

Bradul, un simbol pentru sarbatoarea Craciunului

Bradul, un simbol pentru sarbatoarea Craciunului

Asociem sarbatoarea Craciunului inca din copilarie cu anumite lucruri sau amintiri: obiceiuri din familie, mirosul de cozonac proaspat, cel al portocalelor sau clementinelor, mirosul de scortisoara si turta dulce, ne duce cu gandul la sarbatoarea sfanta a nasterii Lui Hristos. Unii dintre noi nu concepem Craciunul fara un brad impodobit.

Dar oare, de cand bradul a devenit un simbol pentru evenimentele de Craciun?

La inceput, pe vremuri,  bradul era impodobit cu lucruri pe care cei mai mici membrii ai familiei le puteau manca: mere, covrigi, nuci, turta dulce.

In secolul al 18-lea, bradul a inceput sa fie decorat cu lumanari aprinse, care au fost apoi inlocuite cu ghirlandele de leduri, odata cu evolutia electricitatii.

In varful bradului, erau asezate cel mai adesea un inger sau o stea, reprezentandu-i pe Arhanghelul Gavriil, binevestitorul Maicii Domnului, sau steaua din Betleem.

Obiceiul bradului de Craciun provine din Germania moderna.  In mod traditional, bradul nu era adus in casa ci mai degraba, impodobit afara, abia in ziua de Ajun, pe 24 decembrie.

Copacul “cu cetina tot verde” este simbolul sperantei peste iarna si promisiunea faptului ca natura isi va reveni la viata odata cu venirea primaverii, asa cum si in credinta crestina oamenii au promisiunea vietii vesnice prin venirea lui Iisus Hristos.

In zilele noastre brazii de craciun pot fi reperentati sub diferite forme. Multi alegem sa nu mai taiem copacii pentru cateva zile si sa-i confectionam din diferite materiale reciclabile (poze, ghirlande, bete, sticle, cutii, etc.).

Resurse de petreceri va propune decoruri la evenimente din baloane. Ne putem adapta tematica de Craciun si sa creem brazi din baloane, ghirlande, fulgi de nea, stalpisori si mesaje, baloane cu heliu sau lansari din baloane.

 

Comentarii