Cum se joaca jocul cu pinata clasica care se loveste

Cum se joaca jocul cu pinata clasica care se loveste

Pinata – Distractie mare la petreceri de toate  varstele

Pinata este un joc traditional la petrecerile din America de Sud, Centrala si de Nord, datand de cateva secole.  Acum Pinata este populara in intreaga lume la orice ocazie.

Se gaseste sub doua forme: Pinata Clasica si Pinata cu Sfori.

Cum se joaca Pinata clasica

Regulile sunt simple: O pinata plina cu mici delicii – bomboane, ciocolata, jucarii mici, fructe – este suspendata de un pom, de un carlig in tavan, etc.  (poate fi si doar o franghie tinuta de doi adulti).

Aveti nevoie de un bat(tac de billiard, de ex.)  sau de o lingura mare de lemn + o esarfa pentru a fi legati la ochi participantii (daca sunt copii mai mari).

Cel care coordoneaza jocul se asigura ca jucatorii stau la o distanta de piñata (eventual deseneaza un cerc cu diametrul de 5 metri in jurul pinatei, inauntrul caruia jucatorii nu pot sta decat daca este randul lor (altfel risca sa fie loviti in cap)). Toti participantii vor forma un sir, cu cei mai mici jucatori la inceput. Dupa ce este legat la ochi, fiecare jucator are trei sanse de a lovi pinata cu un bat. Cand in cele din urma pinata se sparge, surprizele din interiorul ei se imprastie pe jos, ceea ce duce inevitabil la un haos plin de veselie. Ideal este ca dulciurile sa fie ambulate individual.

Dat fiind faptul ca deseori in acest joc copiii mai mici nu prea reusesc sa stranga ceva in harababura ce rezulta, o idee buna ar fi sa puneti deoparte cateva bomboane si alte surprize in prealabil pentru a va asigura ca acest joc va fi un succes pentru toti participantii.

Atentie!!! Avand in vedere ca se loveste piñata, trebuie sa fiti atenti ca participantii sa nu se accidenteze.

Multumim ca alegeti Piñata party creata de Resurse de Petreceri.  Distractie placuta!

Comentarii

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată.