Jocuri cu bilele colorate din plastic. Puteti sa le inchiriati de la noi pentru a incerca distractia
Inca de la varste foarte mici bilele colorate ne incanta si ne provoaca la joaca si distractie
În munca noastră de animatori, am descoperit că bilele colorate sunt minunate….Prind atât de bine la orice vârstă….Sunt, cum să spun, “sarea şi piperul” printre jocurile copiilor mici şi mari….Nu de puţine ori ai ocazia să vezi cât de mult te poţi distra cu ele…. Atunci când ai bile colorate la dispoziţie nici nu-ţi dai seama ce repede trece timpul……O grămadă de idei îţi vin în minte ca să te joci cu ele..Iată unele dintre ele…
Vârsta jucătorilor. De la 1 an în sus
Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucător în sus.
Obiective. îşi devoltă atenţia, învaţă cu culorile, formele, se distrează.
Spaţiul de joacă. în interior sau exterior
Materiale necesare. multe bile colorate de toate mărimile. coşuri, găletuşe, scoch, etc.
Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.
Cum se joacă “ Joculeţe cu bile colorate” . Bilele pot fi răspândite prin spaţiul de joacă sau pot să fie aşezate într-o piscină gonflabilă, de exemplu.
Bile pe sfoara . Intindem o sfoara din scoch si “intindem ” /lipim bilele pe sfoara. copilul trebuie sa le adune. dupa ce se obijnuieste, poate chiar el sa lipeasca bilele pe sfoara.
Concurs cu bile. Sunt necesari doi saci pentru jucarii. Se distribuie prin spatiul de joc mai multe bile colorate. La start jucatorii trebuie sa adune bilele intr-un timp cat mai scurt. Castiga echipa care a adunat mai multe bile. Se pot da sarcini diferite echipelor, sa adune bile de culori diferite, cu pasi mici de furnica sau cu pasi de urias,
“Aruncam bile la cos”. Pentru inceput ne-am imprietenit cu cateva bile luandu-le si gustandu-le. Apoi am inceput sa le aruncam in diferite directii. Apoi le aruncam de la unul la celalalt. Acum le adunam uneori si le punem in cos. Iar din cosul mic la aruncam in cosul mare. Apoi le rasturnam si iar le adunam.
Mai avem o varianta de joc pe care o adoram: cu multe bile de ping pong. pe care adoram sa le amestecam in cos pana cand se imprastie peste tot. Apoi mai putin ne place deocamdata sa le adunam in cos.
Alte Variante
- copiii trebuie să adune bile în diferite cosuri pe diferite culori sub formă de întrecere sau concurs cronometrat;
- Copiii adună bile pe echipe şi la final, când au adunat toate bilele se numără şi câştigă echipa ce adunat cele mai multe bile;
- copiii adună bile într-un coş sau mai multe şi apoi animatorul le aruncă pe ei, făcând o “ploaie de bile”…;
- Animatorul aleargă cu un coş iar copiii trebuie să-l urmărească pentru a pune bilele în coş, sau pot arunca după el cu bile ca să nimerească în coş;
- copiii aruncă cu bile la un coş fix;
- copiii pot învăţa culorile cu ajutorul bilelor colorate;
- Li se poate propune copiilor să adune bile pe diferite culori, să adune bile mici, mari sub formă de concurs cronometrat.
- Copiii adună bile iar după ce s-au umplut recipientele cu bile animatorul poate să facă o “ploaie de bile” pe ei…adoră asta.
- copiii pot să “înoate în bile dacă acestea sunt foarte multe. să se camufleze..etc. daca sunt intr-un castel gonflabil sau piscina cu bile;
- Li se propune copiilor să adune bile şi să umple un coş “mişcător” (animatorul fuge cu coşul de ei şi le îngreuneză puţin activitatea
- vara copiii se pot balaci alaturi de bile sau pot spala bilele. copiii adora apa si bilelele. 🙂 Intr-un singur loc garanteaza distractia!
Observaţie. Copiii mai mari au tendinţa de a se războii cu bilele şi nu mai termină cu lupta dacă au început. Poate ar fi mai bine să faceţi un “război” organizat, cu adunat de muniţie şi cu luptă atunci când se dă startul..